Snyggt och bra isolerat

Det finns något nästan uråldrigt härligt med naturmaterial och de fyra elementen. Jord, eld, vatten och luft. Vill du ha något riktigt naturligt och jordnära så kan ett hus av timmer passa.

Ett riktigt välgjort timmerhus är det egentligen få andra hus som kan slå. För det är inte bara ett mycket hållbart och vackert hus utan även ett hus som automatiskt har god isolering. Där du själv kan välja tjockleken på timret, och därmed även vilken grad av isolering som du automatiskt får. Självklart kan du isolera huset i efterhand om du vill. Men då förlorar du den där charmiga insidan, förstås. Du kan även välja att ha ett hus enbart i timmer eller ett där du sätter upp andra innerväggar. Det kan vara snyggt och passande att ha väggar som följer samma tema. Men samtidigt är det då svårt att ändra på planlösningen, ifall du önskar det någon dag.

Välj din stil

När du skapar ditt eget timmerhus så kan du också välja vilken stil du önskar dig. Du kanske tror att det endast är enplanshus som kan vara i timmer. Men du kan bygga hur höga hus du vill med timret. Även om dessa hus oftast brukar stanna vid fyra våningar, eller lägre. Du kan exempelvis hitta hotell av större storlek som är av timmer. Där det har använts timmer av större storlek och som dessutom ofta har en armering som extra stöttning. Färgen på timmerhus brukar däremot ofta hålla sig till naturliga bruna färger.