Om oss

Har du funderat på att bygga en altan inför sommaren? Står du inför ett omfattande takbyte? Har du tänkt dig att lägga in ett nytt golv i köket? Svensken brinner av en iver att renovera och det är något som definitivt börjar märkas ute i vårt land.

Det egna hemmet står överst på prioriteringslistan och många familjer vill bygga om, bygga nytt eller renovera både interiört och exteriört. Roligt, så klart, men även oroväckande.

Man måste först och främst börja i rätt ände. Alla kan inte bygga. Alla kan lära sig i viss mån, men det vi ser är att många tar sig an för stora projekt utan några förkunskaper. Det skapar problem både rent ekonomisk och sett till familjelivet. Tyvärr så finns ett samband mellan havererade äktenskap och större renoveringsprojekt. Det som till en början känns spännande och givande blir till slut ett ok som irriterar och förgiftar relationen. Man kan inte samarbeta, samtala och man klarar inte av att leva i det kaos som en renovering obönhörligen för med sig. Vårt råd? Backa – eller gör rätt!

Att bygga handlar om att lära sig att göra saker i rätt ordning, att följa instruktioner och om att hantera de problem som dyker upp. Där ska den här sidan bidra. Vi ska ge tips, vi ska skapa tydliga guider och vi ska bidra med vår samlade expertis för att du ska kunna ro ditt projekt i land.

Att backa handlar om det uppenbara: svälj stoltheten och lår riktiga proffs göra jobbet. När ska detta ske? Vi ska visa olika projekt som mår bäst av att de hanteras av hantverkare snarare än lekmän. Här kommer vi även att gå igenom hu du ska hitta rätt företag och undvika att bli lurad. Vilket också, tyvärr, händer titt som tätt.

Kort sagt. Vi ska ge dig allt du behöver för att lyckas med den renovering du drömmer om. Om du sedan själv tar fram verktygslådan eller tar upp telefonen och ringer proffs kommer vi att lära dig. Välkommen!