Renovera köket med liten budget

Att renovera köket är mångas dröm. Du börjar titta på olika inredningar och inser att budgeten inte räcker till. För nya vitvaror, kakel och klinkers samt tapetsering kostar en hel del.

När du tittar dig omkring i köket ser du hur fläckiga köksluckorna är. Tidigare ägare har använt starka rengöringsmedel när hen torkat av. Därför har lacken blivit förstörd och smuts samlas lättare. En köksrenovering är den stora drömmen samtidigt som sparkontot protesterar mot en sådan extravagans. Ett helt nytt kök kan kosta allt från några tusenlappar till att motsvara en sommarstuga. Vill du fräscha upp köket utan att behöva ta snabblån finns det alternativ.

Tips på billiga lösningar

Är det köksluckorna som är problemet kan lackering och målning vara ett smart alternativ. Välj då en firma som kan allt inom lackering och målning av köksluckor. Lackering är även ett alternativ för exempelvis garderobsdörrar och vanliga dörrar. Lackering kostar inte i närheten av vad ett nytt kök gör. Du kan välja mellan olika färger, blankt eller matt. Så stilen kan du bestämma själv. Så vill du få ett fräscht kök med liten budget är lackering ett alternativ.

Det går också att måla köksluckor själv, men det är pilligt. Du ska också montera ner köksluckorna och måla flera lager. Det kräver lite yta och bor du i en lägenhet är det sällan som du har ett målarrum över. Det är också en konst att få jämn yta. Vill du också ha en blank yta krävs det handlag och rätt utrustning.