När elen går i Kärnans stad

Plötsligt går jordfelsbrytaren varje gång som du sätter igång spisen. Sedan händer samma sak när du sätter på tvättmaskinen. Då kan det vara dags att ringa in en duktig elektriker

Att du går från att inte ha några som helst problem med din el, till att precis allt ska bråka, kan bero på flera olika saker. Kanske har du lagt till något i ditt hem, eller också kör du flera apparater på en och samma gång. Det kan vara fel på någon av maskinerna, eller så har du fått besök av terrorister med lång svans och vassa tänder. Illvilliga rackare som går fram som små bulldozers och äter allt i sin väg, till och med väggmaterial och kablar.

Hjälp nära dig

När du behöver hjälp med el-problem är det klokt att kontakta någon nära där du bor. Eller nära där problemet finns, om det är på en annan plats. Bråkar du med dina elkontakter eller säkringar i Helsingborg, så ska du också kontakta en elektriker i Helsingborg. På det viset kan du snabbt få hjälp till bäst pris, istället för att betala för utkörning från en annan stad.

Vad händer då när elektrikern kommer? Jo, precis som hos doktorn eller bilmekanikern får du börja med att berätta vilket problem du har. Därefter sker en felsökning. Om möjligt lagar elektrikern problemet samtidigt som sökningen sker. Behövs det nya delar kommer ni överens om en tid för återbesök, då elektrikern snabbt och enkelt får problemet åtgärdat.