Vädret i Sollentuna

Upp på taket och gör ditt jobb. Lite så är det att vara takläggare, där varje dags arbete sker uppe på någon typ av tak. På någon plats i staden. Med någon typ av taklutning och takbeklädnad.

Har du någonsin sett bilder från exotiska platser så har du säkert också sett hur boendet kan bestå av en hydda på stranden. Där taket endast är en samling palmblad, staplade på varandra. Tänk om du också hade kunnat ha det på ditt tak. Slippa lägga hundratusentals kronor på takläggning och funderingar över vilket material du ska använda. Men i nästa stund kanske du kommer på vad som hade hänt då. Speciellt med tanke på hur vädret brukar se ut i Sollentuna, där du bor. Ibland är det varmt, vindstilla och soligt. Ibland öser regnet ner, ackompanjerat av stark vind och åska. Och ibland kan snön falla så pass rejält att den blir liggande i flera decimeters djup uppe på taket.

Välj ditt nya tak

Några palmblad på taket hade med andra ord inte fungerat. I alla fall inte om du vill ha en dräglig inomhusmiljö utan att gå runt i underställ och regnkläder inomhus. Så nästa gång du ser en takläggare i Sollentuna kommer du tycka lite extra bra om den yrkesgruppen. Det är trots allt de som ser till att du har det bra och att ditt hus också har det bra. Och det enda du behöver göra är att ringa in dem vid behov, samt bestämma vilket tak du önskar.