Låt inte dina fönster i Stockholm gå förlorade – satsa på en fönsterrenovering!

Släng inte bort dina gamla fönster! Förr i tiden byggdes fönster i Stockholm av det bästa virket och de tål mer än en fönsterrenovering. Det är fönstren värda.

Det kan vara frestande att kasta de gamla fönstren på ditt hus i Stockholm om de börjar se slitna ut. Du kanske tänker att nya plastfönster är underhållsfria och fyller samma funktion. Man ser ju ändå ut genom dem. Men nya fönster kommer aldrig passa lika bra på huset som dina gamla.

Faktum är att nya fönster inte alltid är så bra för gamla hus. Det krävs till exempel en annan typ av ventilation när man har så täta fönster, annars kan det bli för fuktigt inne i huset. Fönster från tiden före 1960-talet är dessutom gjorda av mycket tätt virke som håller för en fönsterrenovering.

Dina fönster håller förmodligen för en fönsterrenovering

Idag är det i princip omöjligt att hitta så bra trä som gamla fönster är byggda av. Man sparade det starkaste och finaste virket för att bygga fönster, eftersom de kräver de bästa materialen för att hålla för åratal av väder och vind. Det skulle vara synd om du bara slängde bort det.

Ett tips är att istället ta kontakt med en firma med experter på fönsterrenovering. De vet hur gamla fönster är uppbyggda och de vet hur fönstren ska underhållas. Det är ett riktigt hantverk att renovera fönster. Slå ett slag för både miljö och kompetens – renovera dina fönster!