Golvläggare med precision i Göteborg

För den som är golvläggare i Göteborg är det alltid enkelt att se att en lekman lagt ett golv. Även om denne gjort ett bra jobb så är det aldrig perfekt.

Anders hem hade varit i bra skick när han köpte det för tio år sedan. Nu hade det börjat bli lite skavanker här och där vilket innebar att det var dags att börja renovera en sak i taget. Han planerade länge och bestämde sig för att först ta hand om väggarna i sovrummet och vardagsrummet.

Sedan skulle han ta en tur med golvet. Han hade varit i kontakt med en golvläggare och bett denne komma. Något som skedde två dagar senare. Han förklarade sin vision för golvläggaren och förhörde honom om priser på parkettgolv. För att inte göra något i onödan kollade han även om det fanns möjlighet att göra en golvslipning. 

Golvläggare vägrade slipa golv

Det låg ett trägolv under som skulle kunna vara ett bra golv värt att investera tid och pengar i. Men tyvärr var det lagt av ett icke-proffs, som golvläggaren sade. Plankorna låg inte som de skulle om en riktig golvläggare gjort golvet. Nu låg de ojämnt och huller om buller. Det gjorde nästan ont i ögat att titta på.

Det fanns inte en chans att golvläggaren skulle ha något med golvet att göra, än mindre slipa det. Det var under hans värdighet. Anders förstod honom och sa att de givetvis hellre skulle ha en fiskbensparkett som lagts av ett riktigt proffs. Det visste han att den golvläggare som han hade i huset nu kunde göra.

Golvläggare bryter golv

Det var en hel del jobb att bryta loss de långa plankorna. De plockades bort och kastades i en container som stod utanför. Allt för att slippa skräpa ner så mycket. Grabbarna fastnade gärna därinne och blev imponerade över hur mycket jobb det var att riva ut ett golv. Men det var så tillfredsställande när plankorna släppte och det gamla fick ge vika för det nya.

När arbetet var gjort blev det dags för golvläggning. De hittade ett lite grövre träslag som de gillade och bestämde sig för att det skulle det bli. Färgen skulle ge golvet en varm karaktär som känns ombonad. Men inte så mörk att det blev klaustrofobiskt i rummet. Det var en balansgång som inte alltid var så enkel.

Golvläggare skapar ett vackert golv

Allt gammalt golvmaterial kastades ut i containern och så till sist kom det alla väntat på. Att få lägga in det vackra trägolvet. Till och med Anders, som varit lite skeptisk från början, har nu fått en ny glimt i de blå ögon. Den golvläggare från Göteborg de hade anlitat hade stor erfarenhet, det var tydligt.

Golvet växte snabbt fram och fyllde större och större yta. Till sist var det bara listerna kvar innan verket var fullbordat. Det var något djupt tillfredsställande med att se det vackra golvet nylackat och inte ännu torrt. Anders visste hur snyggt det skulle bli när slutresultatet visade sig och han kunde börja möblera rummen.

För mer information samt tips besök denna hemsida: golvläggaregöteborg.net